1015 Budapest, Batthyány u. 13. Hétfő - Péntek 09:00-18:00 +36 31 784 7560

Mellkisebbítés

Bár a legtöbb hölgynek azzal van problémája, hogy túl kicsik a mellei, mégis nagyon sokan vannak, akiknek az ellentéte keseríti meg mindennapjaikat. A háttérben általában a genetika áll, de természetesen más is okozhatja a problémát. Akár egy erős hízás, vagy a hormonháztartás nem megfelelő működése is előidézheti. Az extrém méretű mellek később olyan problémákat is eredményezhetnek, melyek általános közérzetünkre is kihatnak.

Bizony nem egyszerű az élet túlságosan nagy keblekkel. Leggyakrabban mozgásszervi panaszok jelennek meg amellett, hogy esztétikailag is zavarhatják viselőjüket. Általánossá válhat a folyamatos hát- és derékfájás, melyet a mellek súlya okoz. Egyrészt a gerinc szüntelenül terhelve van, ezen kívül kialakulhat a rossz tartás, ami miatt a nyakunk is terhelést kap. Ezek sajnos idővel már nem csak tünetként, hanem egészségkárosodásként lesznek jelen, amennyiben nem változtatunk a helyzeten.

A mellkisebbítés ilyenkor már nem csak esztétikai beavatkozásnak minősül, hanem sokkal komplexebb megoldást jelent. Az eljárás gyakorlatilag a mellfelvarrás technikáján alapul. Mivel a nagyobb súly miatt eleve a bőr is megnyúlik, így tulajdonképpen a mellfelvarrás továbbgondolt változatát kapjuk segítségül, melynek során a számunkra legoptimálisabb mértékben csökkentik a mell mirigyes és zsíros állományát.

A Budai Egészségház plasztikai beavatkozásai között fellelhető mellkisebbítő műtét így egy csapásra old meg több gondunkat is. Minden páciens olyan személyre szabott segítségre számíthat, melyben a saját elképzelések, az egészségünk és természetesen az esztétikum is kiemelt szerepet kapnak.

Hogyan történik a mellkisebbítés?

A beavatkozás során az emlő állományából mirigyszövetet és zsírszövetet távolítunk el és korrigáljuk az így keletkezett bőrfelesleget is. Megemeljük a lesüllyedt emlőbimbót a szükséges esztétikai magasságba és az emlő méretét a pácienssel közös előzetes tervezést követően alakítjuk ki. Az eredmény az esetek többségében a páciens kívánalmainak megfelelő emlőméretet, így a műtétet követően "C" vagy akár "B" kosaras melltartót is viselhet. Az eltávolított emlőállományból természetesen a szakma szabályainak megfelelően szövettani vizsgálatot végzünk.

Teljes műtéti szervezés

Az előzetes vizsgálatok során Önnek nem kell sehol sorban állnia! A Budai Egészségház teljes körűen leszervezi az orvosunk által kért labor, EKG, UH, RTG, stb. vizsgálatokat szerződött partnerünk az Affidea Diagnosztika Központ által.

Előzetes konzultáció
Budai Egészségház
Plasztika sebészet
20.000,- Ft.
Mellkisebbítés árak
Műtéti díj
Szent Lukács Magánkórház - Előzetes konzultáció alapján
650.000 - Ft.-tól